VRAAG NU GRATIS, EN VRIJBLIJVEND, JE STALEN PAKKETJE AAN

Veelgestelde vragen

 

1. Hoe werk je?

De mogelijkheden zijn eigenlijk oneindig omdat alles op maat wordt afgewerkt. Toch zijn er grote 3 prijscategorieën om iedereen iets moois en unieks te kunnen bieden.

a. KAARTJES UIT COLLECTIE
= prijscategorie 1
Handgemaakte, vertederende tekeningen in aquarel. Er is bij deze collectie ook steeds een originele aquareltekening en die kan er apart bijgekocht worden. Deze geboortekaartjes zijn mogelijk vanaf 399 euro voor 100 stuks.

b. KAARTJES UIT COLLECTIE, MET WIJZIGING IN DE TEKENING
= prijscategorie 2
Dit is een variante op een tekening uit de vaste collectie. Wil je een jongen ipv een meisje of omgekeerd? Of liever andere kleurtjes, kleertjes, een andere muts,... ? Dat kan bij de meeste tekeningen. Er wordt dan een nieuwe tekening gecreëerd gebaseerd op de oorspronkelijke. Deze geboortekaartjes zijn mogelijk vanaf 548 euro voor 100 stuks.

c.TEKENINGEN MET JOUW UNIEKE VERHAAL
= prijscategorie 3
Hierbij wordt een volledig nieuwe tekening gecreëerd. Eender welk verhaal kan verteld worden, zolang het maar binnen mijn tekenstijl past. Deze geboortekaartjes zijn mogelijk vanaf 648 euro voor 100 stuks.
Wens je meer of minder dan 100 kaartjes? Voor alle bestellingen en aantallen maak ik graag een offerte op maat.

 

2. Wanneer bestel ik best?

Voor een compleet nieuwe tekening is het fijn als je omtrent week 20 van je zwangerschap al even contact opneemt. Is dit moment al voorbij? Geen zorgen. We bekijken samen de mogelijkheden.
Voor een tekening uit de collectie kan je nog tot 6 weken voor je uitgerekende datum contact opnemen. Maar aarzel niet om later nog de mogelijkheden te bespreken.

 

3. Kan ik de formaten en papiersoorten kiezen?

Ik werk al jarenlang samen met dezelfde drukkerij. Dit zorgt voor duidelijke afspraken, een gegarandeerde kwaliteit en een snelle levering. 
Betreft de formaten heb je keuze uit heel wat mogelijkheden. Onderaan deze pagina vind je een pdf waarop je een overzichtje vind van alle formaten die onder dezelfde prijzen vallen én die bovendien verstuurd kunnen worden met 1 postzegel! Alle formaten zijn tevens als enkele en dubbele kaart verkrijgbaar. Geef bij je bestelling de code door dat werkt handig.
De papiersoorten werden door mezelf in samenspraak met de drukkerij gekozen. Dit om het meest optimale resultaat en drukkwaliteit van de tekeningen te bekomen. Het papier voor een enkele kaart is uiteraard een stuk dikker dan voor een dubbele kaart.

 

4. Wat is inbegrepen in de prijs?

Alle prijzen zijn inclusief btw, ontwerp, ontwerp van de naam, creatieve layout op maat, opvolging drukwerk, drukwerk in externe drukkerij (volgens de standaardformaten), administratiekosten, materiaalkosten, 1 telefoonafspraak van 30 min, 2 correctierondes op de layout, toepassing van de tekening (cat.1).
Niet inbegrepen zijn alle verzendingskosten en omslagen. Extra correctierondes worden aangerekend aan 10
per nieuwe pdf of 45 per uur. Onderaan deze pagina vind je een pdf met mogelijke formaten. Alle formaten vallen binnen een normaal posttarief. Alle kaartjes kunnen verstuurd worden met slechts 1 postzegel!

 

5. Ik wil graag enkele voorbeelden zien, kan dat?

Jahoor, ik stuur je met plezier enkele staaltjes op

 

6. Ik wens het geslacht van de baby niet te kennen, is dat een probleem?

Uiteraard niet! Voor zowel het meisje als de jongen wordt een layout klaargemaakt (van hetzelfde kaartje). Dit is inbegrepen in de prijs.
Wil je echter een volledig ánder kaartje voor beiden, dan betaal je een eenmalig supplement van 49 euro als bijdrage in de extra ontwerp- en dossierkosten.
Tweelingen en meerlingen die op 1 kaartje komen genieten van de gewone prijzen.
Wil je aparte kaartjes voor elke baby dan wordt ook hier het supplement van 49 euro aangerekend per extra kaartje.

 

7. Is de originele aquarel tekening ook te koop?

Bij prijscategorie 2 en 3 is de tekening inbegrepen en krijg je ze erbij.  Bij prijscategorie 1 is ze niet inbegrepen maar kan ze als een supplement apart bijgekocht worden. Deze kost 99 euro.
Tekeningen kunnen indien gewenst afgeleverd worden met passepartout en kader. Let wel, ze worden bij voorkeur afgehaald en niet verstuurd!
Tevens zijn alle tekeningen ook verkrijgbaar als Fine Art Prints waardoor ze ook op meerdere exemplaren afgedrukt kunnen worden. De Fine Art Prints kunnen bovendien aangevuld worden met het naamontwerp van op het geboortekaartje, geboortedatum, gedichtje,…
Je mag deze tekeningen en prints ophangen bij je thuis maar niet reproduceren, noch publiceren. Zie onder betreft de auteursrechten.

 

8. Welke producten zijn nog verkrijgbaar om onze babystijl compleet te maken?

Er zijn enveloppes met enveloppe stickertjes, babyborrel- & bedankkaartjes, stickertjes voor doopsuikerdoosjes, postzegels, knuffels, newborn photoshoots,
Ik maak voor u graag een offerte op maat.

 

9. Ik wil de stijl van deze tekening graag doortrekken in de doopsuiker, mag dat?

Ja dat mag maar je dient dit wel te vermelden. De bestanden die nodig zijn voor de creatie van de doopsuikerverpakkingen zullen rechtstreeks naar de doopsuikerwinkel gestuurd worden na ontvangst van hun technische specificaties. Bestanden worden op maat ontworpen (45 euro/u) en als een drukklaar bestand doorgestuurd naar de winkel van ujouw keuze.

 

10. Mogen wij het geboortekaartje tonen op social media?

Ja, maar steeds en énkel met naamsvermelding “Els Leclercq - www.tedere-geboortekaartjes.be". Schrijf gerust ook een review ;-)

 

11. Mag ik de tekening later nog gebruiken?

Neen. Tekeningen mogen nooit hergebruikt worden. Alle vormen van reproductie of publicatie zijn verboden. Op sociale media mogen wel berichtjes verschijnen indien ze voorzien zijn van een naamtag @ligatura.geboortekaartjes @elsleclercq en url. Bij twijfel vind ik het fijn als je eerst contact opneemt. Auteursrechten blijven steeds bij Els Leclercq, Ligatura. Schriftelijke toestemming is steeds vereist. Dit geldt voor alle creaties. 
Lees aub onze algemene voorwaarden na betreft de auteursrechten.

 

10. Ons stappenplan

1. Neem contact op via het formulier hieronder of de online chat en maak vooraf een telefoonafspraak om de bestelling te bespreken. Je ontvangt vervolgens een bestelbon. Het juiste bedrag mag gestort worden op KBC IBAN BE90 7390 1227 3632 (BIC KREDBEBB). Pas nadat we de betaling ontvangen hebben is de bestelling definitief en start Els met tekenen en ontwerpen. Je ontvangt daarna ook een "voldaan"-factuur.

 

2. Tijdens een telefoonafspraak bespreken we alles wat u wenst. Tekening, formaat, ... Voorzie hiervoor ongeveer 1/2u tot 1u. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat/bestelbon.
 

3. Kies het formaat van je kaartje uit de aangeboden formaten (allen binnen een normaal posttarief!!!) en stuur je definitieve teksten via het contactformulier door. 
 

4. Wie een kaartje volledig “naar wens” koos, ontvangt eerst een foto van de ruwe schets. Hierop kunnen indien gewenst wijzigingen gevraagd worden. Eenmaal de aquarel tekening klaar is kunnen geen veranderingen of kleurwissels meer gebeuren. Alle tekeningen worden professioneel gefotografeerd en druk klaar gemaakt. De aquarel wordt met zorg bewaard tot op de geboortedag.
 

5. Je ontvangt per e-mail een pdf van de layout. Hierop kunnen indien nodig nog aanpassingen gevraagd worden. Twee correctierondes zijn inbegrepen in de prijs.

 

6. Wanneer het ontwerp en de layout goedgekeurd is, worden de open bestanden aan de drukkerij aangeleverd. Zo ligt alles ruim op tijd klaar bij de drukkerij. We streven naar 2 maand voor de uitgerekende datum bij de drukkerij klaar te liggen. Ik wens het je niet toe maar baby’s willen wel eens vroeger de wereld ontdekken...!

 

7. Je ontvangt de nodige info zodat je op de geboortedag rechtstreeks contact kan opnemen met de drukkerij! Dit om een snelle levering te garanderen.  De drukkerij is open tijdens de kantooruren en dat vanaf 8u. Geboortes in het weekend worden op maandagvoormiddag gedrukt. En vergeet niet om mij op de hoogte te brengen!

 

8. Je geeft het ordernummer en de laatste gegevens door aan de drukker en ontvangt per e-mail nog een laatste pdf waarop je je 'goed voor druk' dient te geven. Zodra we je "goed-voor-druk" gekregen hebben gaat alles op de pers. Ligatura kaartjes worden dus nooit op voorhand gedrukt. De drukkerij werkt enkel op weekdagen.
 

9. Drukwerk kan afgehaald worden tijdens de kantooruren in de drukkerij, zijnde DRUKKERIJ VD, Walgoedstraat 1, 9140 Temse waar je je gewoon aanmeldt aan de receptie en een bon voor ontvangst tekent. Opsturen van het drukwerk gebeurt vanuit de drukkerij met TNT (15 euro) en is op eigen risico. Gezien de coronamaatregelen wordt er nooit drukwerk afgehaald bij Ligatura. 

 
 

 

© Ligatura. Alle ontwerpen, illustraties en tekstontwerpen zijn eigendom van Ligatura en mogen in geen geval overgenomen worden. Ligatura heeft recht op een copyrightvermelding op de achterzijde van het kaartje. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.


© Ligatura. Alle ontwerpen, illustraties en tekstontwerpen zijn eigendom van Ligatura en mogen in geen geval overgenomen worden. Ligatura heeft recht op een copyrightvermelding op de achterzijde van het kaartje. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.